< Terug naar alle blogs

Tijd voor een korte BLIJE blog waarin we graag héél veel liefde en happy vibes jullie kant op sturen! Sinds vorige maand gaat onze verkoop echt door het dak, en dat vinden wij echt te gek.

Het is moeilijk om over te brengen in woorden, maar ik hoop dat jullie kunnen voelen dat oprecht elke bestelling die wij binnenkrijgen echt een dikke vette lach op onze gezichten tovert. Vorige maand was onze allerbeste maand tot nu toe sinds de start vorig jaar. En dat voelt heeerlijk! Zeker in combinatie met alle berichtjes die we steeds van jullie krijgen. Just so you know: we maken er altijd screenshots van, sturen ze naar elkaar toe met ‘aaaah kijk nou hoe lief/leuk/geweldig’ en ook onze families moeten er steeds weer aan geloven. Maar dat komt gewoon omdat jullie ook ZO leuk zijn! Echt! We hebben inmiddels dus een klein ‘kijk hoe leuk mensen zijn’-archiefje aan kunnen leggen – mocht je een keer behoefte hebben aan wat positiviteit, laat het vooral weten, dan deel ik ‘m met je. 😉

Hulde aan de Ikea-tas!

Even een klein inkijkje achter de schermen: elke maand stellen we omzetdoelen, en het is toch altijd spannend of het dan ook daadwerkelijk lukt om deze te bereiken. Tot nu toe is dat altijd gelukt, hoe tof, én afgelopen maand heeft dus al onze verwachtingen overtroffen. En elk klein & groot doel dat wordt behaald – daar wordt een taartje op gegeten. Hup, vieren die handel! 🙂

En waar ik normaal gesproken elke dag een keertje naar de parcelshop loop met een shopper met bestellingen, moeten we de laatste weken (ja, Reinder moet dus ook steeds mee nu!) echt steeds met gevulde Ikea-tassen én op de fiets, anders is het niet te tillen, haha. De mannen in de parcelshop staan inmiddels steeds weer te juichen als we met (steeds groeiende) stapels pakketten binnen komen. Echt zo leuk. Zo fijn ook dat we een parcelshop in de buurt hebben die al vanaf het begin super netjes met onze pakketjes omgaan!

Optimaliseren

Meer verkopen betekent ook nadenken over hoe je alles efficiënter en effectiever kan aanpakken en inrichten. De orderverwerking nam voorheen best veel tijd in beslag: we maakten gebruik van het online platform van DPD (qua verzending echt een stuk goedkoper dan PostNL, en in een jaar tijd hebben ze op een paar kleine issues na echt prima service geleverd vinden wij!), maakten daar handmatig de labels aan, moesten deze per batch afrekenen en de labels werden geprint met een gewone printer. Deze labels knipten we uit en plakten we op ieder pakket. En daar hingen ook weer losse facturen aan die we handmatig moesten verwerken in onze boekhouding. Niet heel efficient. Daarom kochten we twee weken geleden een labelprinter (nu al de beste investering ooit, haha!) en stapten we over op Sendcloud om het verzendproces te automatiseren. Nou, dat bleek een goede zet. Werkt super fijn en scheelt echt enorm veel tijd!

Deze zomer: nieuw nieuw nieuw

Verder nog wat updates: de eerste kleuren raken alweer uitverkocht, echt weer gek om te beseffen dat het zo hard is gegaan! Onze Watermelon, waar ik in de eerste instantie nog een klein beetje mijn twijfels bij had of we deze kleur wel moesten doen, bleek de absolute favoriet. Ik ben inmiddels ook helemaal fan ;-), heerlijk kleurtje. Gelukkig komt eind juli weer een nieuwe batch onze kant op, dus hopelijk hoeven we niet al teveel mensen teleur te stellen! En de volgende batch die komt is weer een bijzondere. Deze bevat:

– een aanvulling van de (bijna) uitverkochte kleuren (Watermelon Sugar & ook onze Into the Wild is op veler verzoek straks weer back in business!)
– een nieuw product! Op onze social media-kanalen (Instagram, Facebook & LinkedIn) delen we daar binnenkort meer over, dus hou dat vooral in de gaten! Ook ivm leuke pre-order kortingen. 🙂
– een nieuwe kleur! Reinder had deze kleurencombi al een tijdje in z’n hoofd, en nu komt ‘ie er aan. Heel benieuwd.
– een prototype van een nieuw product. Altijd spannend hoe dat uitpakt!
– een aangepast productdetail. Daarover ook snel meer.

ZIN in! Mocht je het nog niet doorhebben: dit avontuur is hééél leuk tot nu toe & we dromen (en werken uiteraard 😉) lekker keihard verder!

Sluiten we af met het allerbelangrijkste: duizend keer dank aan jullie allemaal voor jullie heerlijke enthousiasme!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.