< Terug naar alle blogs

Het nieuwe jaar is inmiddels al twee weken oud dus nouja, misschien wat laat..😉 maar ik vind het wel leuk om het tóch nog even te doen: terugblikken op 2020. In alle opzichten een jaar voor in de boeken. In ons blog ‘berg & maan is jarig!‘ blikten we al uitgebreid terug op een deel van 2020. Dus niet per se nodig om dat nog een keer te doen. 🙂 Maar we vinden het daarom wel tof om juist even stil te staan bij een aantal kleine (en toch ook weer grote) hoogtepunten die 2020 voor ons in zakelijk opzicht bijzonder en onvergetelijk hebben gemaakt:

1) Jullie!

Ook al benoemd in dit blog (‘Een ode aan jullie’), maar echt met stip op nummer één: jullie reacties. De eerste orders zien binnenkomen is al magisch, maar al de moeite die jullie (ook compleet onbekenden) namen om ons persoonlijk of via social media een berichtje te sturen met daarin vaak de mooiste woorden en nog mooiere foto’s: WAUW. Ik zei laatst al tegen Reinder: wat zijn er toch veel lieve mensen op deze aardbol. Voor ons is berg & maan een groot project, iets waar we veel tijd én geld in hebben geïnvesteerd en dat nog steeds dagelijks doen. Voor jullie gaat het eigenlijk gewoon om de aanschaf van een nieuwe rugtas. Niks bijzonders. En wat we doen valt gewoon onder de noemer ‘werk’. Ook vaak niet per se iets bijzonders. 😉 Maar blijkbaar voelen veel mensen toch wel aan hoe belangrijk het voor ons is door ons al die berichtjes en foto’s te blijven sturen. En met daarbij nog een dikke vette extra dankjewel aan onze superhelden-familieleden die ons op zooveel vlakken hebben geholpen: van verkoop tot advies, ruimte beschikbaar stellen, helpen met inpakken… TE lief en mega waardevol.

2) De eerste kleur uitverkocht

Onze Mountains are calling was ruim drie maanden na lancering helemaal uitverkocht. Dat hadden we echt niet aan zien komen! De weken erna ontvingen we veel mailtjes met de vraag wanneer deze kleur weer terug op voorraad zou zijn. Wauw, net echt! 😉 Super fijn om te mogen ervaren dat er écht vraag is naar je product.

3) De eerste markt

Het plan was om naast alle online mogelijkheden ook deels te focussen op offline verkoop, vooral in de vorm van markten, maar door corona werden natuurlijk bijna alle markten in 2020 afgelast. In september bleken we toch geluk te hebben: de Sonsbeekmarkt mocht doorgaan en wij waren erbij! Qua voorbereidingen sowieso echt al leuk, en veel nieuwe dingen om over na te denken! Hoe richt je je marktkraam in, hoe trek je de aandacht, hoe verpakken we de tassen, hoe werken die mobiele pinbetalingen? Uiteindelijk met volgeladen auto op naar Arnhem. Het zonnetje scheen, onze eerste keer op de markt, onze eerste keer in real life kletsen met klanten, de eerste mensen op de markt zien slenteren met jouw rugtas op – echt super leuk en voor herhaling vatbaar! Ook hebben we tijdens die markt een hele reeks tassen met een ‘schoonheidsfoutje’ kunnen verkopen: rugtassen die door een kleine beschadiging of een vlekje niet geschikt waren voor de reguliere verkoop. Inclusief flinke korting, dus veel mensen blij mee gemaakt! Echt fijn dat deze tassen ook een mooie bestemming hebben gekregen. 🙂

4) De tweede batch

Nadat we in maart de eerste vrachtwagen vol rugtassen onze straat binnen zagen rijden, hadden we nooit verwacht een paar maanden later de tweede alweer te mogen verwelkomen. En op de tweede batch zijn we stiekem nog een stukje trotser dan op de eerste – we waren al heel blij met de kwaliteit, maar met wat kleine aanpassingen (bijvoorbeeld in de verduurzaming van bepaalde materialen) voelt alles nog wat fijner en steviger. Fijn ook om daar mooie stappen in te zetten!

5) Onze eerste advertentie

Dankzij een kennis van Reinder stonden we in het voorjaar met onze allereerste advertentie ooit in het Handbal Inside magazine! Een super tof tijdschrift over (je raadt het al..) handbal. Echt zo leuk om je eigen advertentie geprint in een tijdschrift te zien! En natuurlijk nog leuker dat daar ook heel wat bestellingen uit volgden. 🙂 Thanks Handbal Inside, voor deze mooie kans!

6) Zomer: Een overstroomde mailbox

De zomer in 2020 was er eentje zonder verre vakanties en festivals, maar desondanks tóch eentje om heel blij van te worden. In de maanden juli en augustus bleven de orders dagelijks binnenstromen. Eigenlijk werden we iedere ochtend als we onze mailbox checkten steeds weer super verrast door de hoeveelheid bestellingen. Echt te gek.

7) In de krant

“Een bedrijf starten in tijden van corona” – het Algemeen Dagblad regio Utrecht wijdde een artikel aan dit onderwerp en wij mochten ook ons verhaal doen! De journalist in kwestie zou ons laten weten wanneer het artikel in de krant zou komen, maar was dit vergeten om te doen. Dankzij de vele orders uit Utrecht kwamen we er alsnog achter, haha! Heel tof. En zo’n eerste keer met je bedrijf in de krant is toch wel een mijlpaal!

8) Kerstpakketten

Ergens tijdens een boswandeling in september bedachten we: hoe leuk zou het zijn als we onze rugtassen als kerstpakket zouden kunnen aanbieden?! Met hulp van social media en ons eigen netwerk hebben we uiteindelijk voor een aantal bedrijven een boel kerstpakketten mogen verzorgen. Een deel daarvan bestond uit ‘gevulde rugtassen’: onze tassen gevuld met fijne producten in een bepaald thema. Zo vulden wij een lading tassen in thema wellness/ontspanning, kreeg een groep mannen een rugtas met daarin een heerlijk Utrechts borrelpakket en werd een aantal studenten verrast met een tas met allerlei leuke gadgets erin. Echt super leuk om te doen, en we hebben er ook echt mega leuke reacties op gekregen. Absoluut voor herhaling vatbaar in 2021!

9) Onze eerste samenwerkingen

De online mogelijkheden om je product te vermarkten zijn enorm. In principe ligt de hele wereld aan je voeten, echt leuk. 🙂 Eén van de mogelijkheden die we wel eens wilden uitproberen was een samenwerking met een blogger. Maar dan wel graag met iemand die echt goed bij ons en bij ons merk zou passen. Uiteindelijk kwamen we uit op ‘Be More Unicorn‘: een super vrolijk stel uit Utrecht, die rond oktober hun eigen boek uitbrachten en daarbij ook op boektour gingen door ’t hele land. Het perfecte moment voor een goede rugtas! Zij waren even enthousiast als wij over deze samenwerking en uiteindelijk hebben ze twee van onze tassen de hele week meegenomen op hun tour. Zo leuk om hun avonturen te volgen én steeds je eigen tas in beeld te zien! Dankzij deze samenwerking kregen we super veel nieuwe volgers op Instagram en kwamen er ook een aantal bestellingen binnen. Heel leuk & experiment geslaagd! (En benieuwd naar hun boek ‘Beter op reis’? Die vind je hier! Via YouBeDo koop je boeken voor dezelfde prijs als bij de grotere webwinkels én gaat een deel van je aankoopbedrag naar het goede doel. TOP.)

10) Got your bag: 3 ‘uitgestelde rugtassen’ weggegeven!

Last maar absoluut niet least: we hebben vorig jaar maar liefst drie ‘uitgestelde rugtassen’ mogen weggeven!! Daar worden we echt héél blij van. 🙂 Zo leuk om te zien dat zoveel van jullie een ‘Got your bag‘ toevoegden aan hun bestelling. Jep, #kindisthenewcool! Dankzij jullie hebben we dus al drie mensen mogen verrassen. Drie mensen die ‘m stuk voor stuk écht hebben verdiend. En er ook super blij mee waren. Dat smaakt naar meer! 🙂

Al met al zorgden deze (en nog veele andere) kleine en grote hoogtepunten ervoor dat 2020 voor berg & maan echt een feestje is geweest. Dankjewel en heel veel zin in alles wat nog komen gaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.