< Terug naar alle blogs

Ons merk berg & maan bestaat deze week alweer één jaar! HOERA, jarig zijn is leuk! Hoewel we pas begin april dit jaar echt live gingen, zijn we natuurlijk op de achtergrond al veel langer bezig met ons merk. Wat we allemaal hebben gedaan tijdens het afgelopen jaar? Dat lees je hier. 🙂

Augustus 2019

Eigenlijk worden de eerste échte concrete stappen al in juli/augustus vorig jaar gezet. Na onze vakantie in Italië (de Dolomieten en Sardinië, allebei echttt fantastisch!) komen we thuis vol inspiratie: we hebben super veel foto’s gemaakt van mooie kleurencombi’s, en willen de mooiste varianten verwerken in het ontwerp van onze tas. We hebben het globale ontwerp van de tas dan al staan, dus het is eigenlijk alleen nog een kwestie van de juiste kleurencombinaties uitzoeken. Hoewel we eigenlijk van plan zijn om drie kleurencombinaties te laten maken als prototype, krijgt Reinder vlak voor bestellen toch nog wat nieuwe inspiratie. 😉 Een aantal ontwerpen erbij gemaakt, familie en vrienden laten stemmen, en zo komt nummertje vier er op het laatste moment bij. Fun fact: dit is onze Mountains are calling, die vanaf het eerste moment ’t meest populair blijkt te zijn! Binnen een paar maanden uitverkocht. Dus dat blijkt een goede zet!

September 2019

Gedurende de maand september verdwijnt ons berg & maan-avontuur een beetje naar de achtergrond. De vier tassen zijn in productie, maar voor de rest zijn we vooral bezig met iets héél anders: onze reis!! Op 4 november zullen we voor drie maanden naar Zuid-Amerika vertrekken. September staat vooral in het teken van zoveel mogelijk werk afronden, alle verdere voorbereidingen en vooral ook nog lekker veel met vrienden en familie afspreken.

Oktober 2019

Van de achtergrond terug naar de voorgrond: dit is een hele bijzondere maand om op terug te kijken! Met een aantal dagen die er echt uitspringen: op 9 oktober krijgen we het pakket binnen met de prototypes. Dat is dus de allereerste keer dat je niet langer een digitale schets maar écht je eigen product in handen hebt. En dat voelt echt héél tof! We hebben eerder dit jaar al een keer een prototype laten maken bij een andere producent, maar dat voldeed niet aan onze verwachting. Dus extra spannend wel hoe dit zou uitpakken. Ons eerste gevoel is echt goed, super fijn. 🙂 De stof voelt fijn en stevig, het roll-top systeem werkt goed en de tas draagt gelijk al lekker op de rug. In de dagen die volgen slepen we uiteraard onze tas overal mee naartoe. Tijd om onze tassen om te toveren in HAPPY bags! Een paar dagen later is ook ons bedrijf berg & maan officieel een feit: we staan ingeschreven bij de KvK! Tijdens ons gesprek daar vraagt de medewerker: en wat gaan jullie precies verkopen? Nou, DIT! Terwijl we vol trots onze tassen op tafel gooien. We vieren ’t na afloop met taart, nu kunnen we echt beginnen!

November 2019 t/m februari 2020

Testfase is aangebroken! Als je een product zelf ontwerpt en verkoopt wil je natuurlijk wel zeker weten dat ‘ie kwalitatief goed is en aan bepaalde eisen voldoet. En waar kun je dat beter testen dan in ‘t zonnige Zuid-Amerika? 😉 We reizen drie maanden lang met onze tassen als handbagage. Bepakt en bezakt, en soms past het allemaal maar net; maar juist die momenten blijken natuurlijk de ultieme test! Van lange busritten dwars door de bergen tot zweterige hikes en boottochten: we hebben ze ’t absoluut niet makkelijk gemaakt. Steeds als we ergens tegenaan lopen (zo blijkt bijvoorbeeld de voering aan de binnenkant iets te dun, en willen we een steviger gespje) schrijven we dat op. Al met al zijn we echt heel tevreden over de kwaliteit, ook aan ‘t eind van onze reis. Onze happy bags blijer dan ooit. 🙂 Bij thuiskomst in februari verzamelen we al onze feedback, en koppelen dit terug aan de producent. De wijzigingen worden doorgevoerd en de productie van de eerste batch gaat officieel van start: SPANNEND!

Maart t/m oktober 2020

Hoe het vanaf toen is verlopen, dus vanaf het officiële lanceren van ons merk tot de eerste maanden die volgden, heb ik ook uitgebreid beschreven in dit blog. Inmiddels zijn we dus alweer een jaartje verder sinds de start en vieren we deze week officieel onze KvK-verjaardag! In een jaar tijd van eerste prototype naar een eigen merk hebben staan – natuurlijk nog echt in de startfase en nog zooveel te groeien en te ontdekken, maar ’t voelt wel echt al als ons merk. De tweede batch met tassen (en nieuwe kleuren) is letterlijk nú in productie en zal begin november bij ons worden geleverd. De eerste pre-orders hebben we al binnen, zo leuk!! Dat wordt straks weer een weekend lang uitpakken, controleren en weer inpakken. Wie helpt er mee? In ruil voor pizza. 😉

Op naar een net zo mooi en bijzonder tweede levensjaar van berg & maan! We kijken er naar uit. Thanks aan iedereen die ons eerste jaar zo mooi heeft gemaakt!

2 reacties op “berg & maan is jarig!

  1. Ingrid zegt:

    Leuke blog weer! En zo trots op jullie hoe jullie dit avontuur met z’n 2-en aangaan en doorlopen!

    Op naar het 5 jarig jubileum met nog meer Happy moments en Happy Baggers 😄

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.