Eén van onze missies met berg & maan en onze happy bags is om wat extra kleur de wereld in te brengen. Want kleuren maken de wereld mooi! Stel je voor dat iedereen z’n huis in zijn/haar favo kleur zou schilderen: hoeveel blijheid zouden de straten en steden dan uitstralen?! Maar goed, totdat ik iedereen daarvan heb overtuigd (en vooral de gemeentes gok ik ;-)) beginnen we gewoon vast met onze gekleurde rugtassen. Klein beginnen is wat ze zeggen, toch?

Gelukkig bestaan er een hoop plekken in de wereld waar je als kleurliefhebber flink je hart kan ophalen. Ik hou er echt van: loop eens een rondje door zo’n gekleurde stad zonder daar heel blij van te worden. Best lastig. 😉 Tijd om deze fijne plekjes een podium te geven!

Street colors #1: Guatapé

We trappen af met één van m’n favoriete blije plekken: Guatapé! In Colombia. Een super vrolijk, schattig stadje op een paar uurtjes rijden van Medellin. Waar je wordt omringd door huisjes in alle kleuren van de regenboog, de tofste muurschilderingen en rijen met vrolijke paraplu’s die boven je hoofd bungelen. De lokale bank ziet eruit als een snoepwinkel, fietsen zijn omgetoverd in gekleurde bloembakken en zelfs sommige putdeksels zijn beschilderd. Echt tof.

Oak Tree House

Tijdens ons verblijf in Guatapé sliepen we in het Oak Tree House. Echt een super fijne plek met hele gastvrije eigenaren! We werden er heel warm ontvangen, kregen uitgebreide info over de plek en de gemeenschappelijke ruimtes zijn heel groot. Dus een prima plek om ook ff lekker te hangen. Het hotel ligt iets buiten het centrum, maar wij vonden het juist wel een lekker om een stukje te lopen en daardoor niet in de drukte te zitten. Mocht je niet wat verder willen of kunnen lopen, dan ben je met een tuktuk binnen een paar minuten middenin het centrum(pje).

La Piedra del Peñol

Wij zijn uiteindelijk maar 1 hele dag in Guatapé geweest, en opzich is dat wel genoeg om het stadje zelf plus de beroemde rots ‘La Piedra del Peñol’ te bekijken. Wat ook wel echt een aanrader is: WAT een tof uitzicht. 🙂 Voor de super blije sfeer, lekkere ijsjes en verse koffie zou ik zeker de volgende keer wat langer willen blijven hangen. Je kan deze stad ook als dagtripje vanuit Medellin bezoeken, maar ik vond het wel echt tof om er een nachtje te blijven. En was ‘t liefst ook nog ietsje langer gebleven dus. We hoorden helaas ook pas achteraf dat je deze regio ook super goed met de scooter kan ontdekken. Wij hebben dat dus helaas niet gedaan, maar het lijkt me wel echt de ideale manier; en qua onderlinge afstanden en kwaliteit van wegen ook heel goed te doen. Ach, nog een goede reden om een keertje terug te gaan in ieder geval. 🙂


Tips gevraagd: kleurrijke/blije plekken

Ooit, als we weer op reis mogen..hoop ik nog veel meer van dit soort plekken te bezoeken. Dus heb je bijvoorbeeld nog een tip voor zo’n toffe gekleurde stad? Of een plek waar je om wat voor reden dan ook echt super blij van werd? Let me know! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.