< Terug naar alle blogs

Ik weet nog goed: ergens vorig jaar september zijn we een keertje na een werkdag lekker naar het bos gereden om even te wandelen. Samen een bedrijf runnen is meestal leuk, maar echt niet altijd. 😉 In het bos tijdens het wandelen een beetje vrij brainstormen over alle plannen en ideeën voelt altijd een stuk fijner dan geforceerd als ‘collega’s’ tegenover elkaar aan tafel. In het bos kwamen we al vrij snel op het onderwerp kerstpakketten. Ik (Roana) heb tijdens mijn vorige baan jarenlang de kerstpakketten voor m’n team verzorgd. Een super leuk klusje maar tegelijkertijd ook echt tijdrovend en soms zelfs een beetje ingewikkeld…want wat geef je dít jaar dan weer aan je collega’s en vooral: hoe zorg je ervoor dat het voor iedereen (jong, oud, man, vrouw, enz) leuk is?! Ik vond het altijd een flinke zoektocht.

Met dat in het achterhoofd en omdat we allebei gek zijn op kerst, besloten we al snel: hier moeten we wat mee. Want hoe tof zou het zijn als onze rugtassen als kerstpakket zouden mogen fungeren? Na al die maanden (en zeker nu, na 1,5 jaar) zijn we er in ieder geval wel achter dat we met onze rugtassen echt een super breed publiek aanspreken. Een echte allemansvriend dus 🙂 – perfect als kerstpakket!

Aan de slag

Nou, zo gezegd, zo gedaan. Thuis zetten we alle ideeën die we hadden alvast even op papier. Hierbij was in dit geval vooral belangrijk: op welke behoeftes willen we gaan inspelen? En hoe kan ik ervoor zorgen dat ik juist hetgeen wat ik toen altijd lastig of irritant vond bij het regelen van kerstpakketten juist kan wegnemen bij ondernemers? We bouwden een landingspagina, deelden onze plannen op social media en probeerden voor het eerst te adverteren op Pinterest. Echt zo’n platform waar je gewoon even gaat scrollen, op zoek naar een passend kerstpakket. Al snel kwamen de eerste aanvragen binnen. Hoe tof is dat?! 🙂

Even goed kennismaken, de wensen bespreken, en toen kon het brainstormen beginnen! De meeste aanvragen waren die voor ‘gevulde rugtassen’ – onze happy bags gevuld met producten in een bepaald thema. Op basis van de wensen, het budget en de samenstelling van het team maakten we een voorstel en doken we alvast ‘t wereldwijde web in ;-), op zoek naar de leukste cadeautjes. Shoppen voor een ander = helemaal top, haha!

Waarde voor je geld

De cadeaus werden gezocht, voor sommige thema’s iets lastiger dan voor de ander. Maar we hadden een missie: zoveel mogelijk waarde leveren vanuit het beschikbare budget. Zo vond Reinder voor een ‘studentenpakket’ o.a. een super toffe mini-bbq en kocht ik bij een leuk klein winkeltje in Utrecht allerlei lokale & lekkere producten. Sowieso ook echt fijn om hierin de kleine ondernemers zoveel mogelijk te steunen :-). Ook gingen we aan de slag met een heuse ‘borreltas’, en werd een groep vrouwen verwend met een rugtas gevuld met fijne wellness-producten. Het belangrijkste vonden we om er steeds weer een pakket van te maken waar mensen hopelijk écht blij van zouden worden bij uitpakken, en dat het producten zouden zijn waar je echt iets mee kan. Gelukkig voldoet onze rugtas zelf al aan die voorwaarden. 😀

De woonkamer weer omgetoverd tot magazijn, en tijdens de week voor kerst werden alle pakketten gemaakt. De pakketjes gingen de rugtassen in, kerstkaartjes met persoonlijke berichtjes werden geschreven en het geheel werd feestelijk verpakt. Want dat is wat we wilden (en willen!): volledig ontzorgen! Alles kant en klaar afleveren, zodat het alleen nog maar gegeven hoeft te worden.

En dan natuurlijk afwachten: hoe wordt er op de pakketten gereageerd? Al gauw kwamen de eerste berichtjes binnen: heel positief, en iedereen bleek er echt super blij mee. Yesssss! 🙂 Zo’n eerste keer als berg & maan kerstpakketten verzorgen kunnen we toch zeker wel als geslaagd beschouwen. En bovenal: ‘t was echt super leuk om te doen!

Dus..dat smaakt natuurlijk naar meer! Nu we alweer in november zijn beland van dit jaar (blijft bizar) zijn we alweer volop bezig met nieuwe aanvragen. Echt te gek dat mensen ons al weten te vinden. Maar er is ook nog volop ruimte voor meer, en wij staan te trappelen! 😉

Nog op zoek naar een kerstpakket voor 2021?

Dus: mocht je nog op zoek zijn naar een betaalbaar, persoonlijk en vrolijk kerstpakket voor je team, ter afsluiting van 2021? Geschikt voor man, vrouw, jong & oud? Helemaal aangepast op jouw wensen en jouw beschikbare budget? Waarbij wij alles uit handen nemen, en indien gewenst het pakket feestelijk ingepakt en al direct naar de ontvanger kunnen versturen, inclusief persoonlijke boodschap?! Het lijkt ons oprecht héél erg leuk om met je mee te denken. Kijk voor meer informatie op deze pagina, of neem contact op met roana@berg-maan.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.