< Terug naar alle blogs

Zo op de laatste dag van januari ’22 toch nog even de tijd nemen om even terug te blikken op 2021. Voelt alweer als ver weg en we waren even geneigd om het dan maar te laten, maar stiekem vinden we het ook voor onszelf heel leuk om later terug te kunnen lezen. Want er is weer zoveel moois gebeurd! Dus here we go: onze grootste hoogtepunten van 2021, een top 5. 🙂

Terugblik 2020 – Mocht je het leuk vinden: Hier lees je ons terugblik over 2020, ons allereerste jaar met berg & maan >

Aangezien we in 2020 in april live zijn gegaan, was 2021 voor ons het eerste ‘volledige’ jaar berg & maan! Na de spannende én knallende start in 2020 begint toch het grote ontdekken: uitvinden hoe je na de eerste maanden van livegang ervoor zorgt dat je écht iets op kan bouwen als merk, en vooral: naar iets groters toe kan werken. Nu is zo groot mogelijk worden niet per definitie ons doel, maar we hebben natuurlijk wel flinke toekomstplannen (en dan meer in verhouding tot onze maatschappelijke impact en manier van bedrijfsvoering), dus dan zul je toch als bedrijf en merk moeten groeien.

En groeien mochten we! We hebben met 2021 weer een fantastisch jaar mogen beleven, waarin we echt super veel mooie stappen hebben mogen zetten. We hebben onze omzetdoelen echt ruimschoots overschreden, weer een heeleboel blije berichtjes én 5-sterren recensies mogen ontvangen (jullie zijn fantastisch), de tweede en derde batch vrijwel helemaal verkocht, nieuwe producten aan ons assortiment toegevoegd, het huidige design geoptimaliseerd, onze eerste tas op maat voor een bedrijf mogen maken (daar zullen we binnenkort ook meer over delen!) en slechts een aantal tassen retour gestuurd gekregen. Hoera hoera! 😀

En we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: we voelen ons enorm gesteund in dit avontuur door onze familie, vrienden en iedereen die ons maar blijft aanmoedigen vanaf de zijlijn. Dus dát is by far het grootste hoogtepunt van vorig jaar, en waarschijnlijk van ieder jaar. Dus die hoort niet in de top 5, maar geldt als continu hoogtepunt. 😉

Nu dan echt tijd voor de top 5, komt ‘ie:

1. Got your bag: Zomerzotheid en Sinterklaas

Met stip op 1 want ZO leuk: ons Got your bag-concept pakte vorig jaar echt fantastisch uit. Voor wie het nog niet kent: met Got your bag sparen we voor ‘uitgestelde rugtassen’. Jij draagt 1 of 2 euro bij aan een rugtas, en zodra we de helft binnen hebben leggen we de andere helft (of stiekem misschien een stukje meer, in de praktijk ;-)) bij. En geven we een tas weg aan iemand die het om wat voor reden dan ook echt heeft verdiend. Vorig jaar juni hebben we deels dankzij jullie bijdrage maar liefst 25 tassen mogen schenken aan een goed doel dat ons héél erg aan het hart ligt: Zomerzotheid. Zomerzotheid is een zeilkamp voor kinderen met kanker. Reinder gaat al zo’n 10 jaar lang elk jaar mee als zeiler, en het is voor hem steeds weer één van de mooiste weken van het jaar. Ik ben zelf ook 1 jaar mee geweest en dat was echt fantastisch. Om nooit meer te vergeten. Reinder schreef er zelf ook nog een blog over, die komt ook gauw online.

Toen we met berg & maan begonnen hadden we direct allebei de droom om ooit een oplage tassen als goodiebag te mogen sponsoren aan Zomerzotheid. Dat bleek een jaar later al haalbaar. De kids mochten tijdens die week allemaal een tas uitzoeken en die ook gebruiken tijdens alle activiteiten. Om al die lieve kids daar rond te zien lopen met onze tas was echt fantastisch (zacht uitgedrukt…).

Zomerzotheid 2021. Even de nieuwe tas showen. 😉

Got your bag ‘Sint-editie’
En tijdens Sinterklaas hebben we met de Got your bag Sint-editie rugtasjes gespaard voor kids die om wat voor reden dan ook geen Sinterklaascadeautje zouden krijgen, of het gewoon verdienden om even extra in het zonnetje te worden gezet. Binnen een paar dagen tijd hadden we dankzij jullie maar liefst 10 tasjes bij elkaar gespaard, HOE lief. Vier van deze tassen hebben we persoonlijk bij Sinterklaas himself afgeleverd, tijdens een Sinterklaasfeest voor minima-gezinnen. De overige zes tassen zijn dankzij onze schoonzus terecht gekomen in het Prinses Maxima Centrum, waar een aantal kindjes met kanker die een rugtasje goed konden gebruiken verrast zijn. We kregen toevallig vorige week een foto doorgestuurd van 1 van die kids op haar eerste schooldag met haar nieuwe rugtas op, en dat was echt zo bijzonder om te zien. Hopelijk kunnen we dit jaar nog veeeeeel meer van dit soort dingen realiseren :-). Daar gaan we voor.

2. Lente: verkoop door het dak

De lente liet vorig jaar even op zich wachten, maar toen de zon zich steeds vaker liet zien begon het bij jullie ook te kriebelen…meer op pad en dat betekent: een nieuwe tas nodig! Na een paar rustige eerste maanden schoot de verkoop in mei echt door het dak (daar schreven we toen ook nog een blog over). Steeds met volle IKEA-tassen richting parcelshop, wakker worden met een inbox gevuld met bestellingen: echt fantastisch én het gaf ons zoooveel positieve energie om lekker met volle focus door te gaan met dit avontuur!

3. Onze eerste kidscollectie!

In september mochten we een splinternieuw product aan ons assortiment toevoegen: mini happy bags voor mini superhelden! De berg & maan kidscollectie was daarmee officieel een feit. De eerste exemplaren gingen natuurlijk richting onze eigen nichtjes en neefjes, en het is zo leuk en bijzonder om te zien hoe kids hierop reageren. De tassen moesten gelijk op en gingen het liefst ook niet meer af, haha. Naar de bakker, de opvang of naar school: de nieuwe tas moést mee. Love it.

4. Kerstpakketten

Vorig jaar mee gestart, dit jaar helemaal klaar om er een nóg groter feestje van te maken. En dat is gelukt! Veel tijd besteed aan alle voorbereidingen, daarna klaar om te adverteren, en met resultaat. 🙂 In korte tijd kwamen er echt ongelooflijk veel aanvragen binnen, en uiteindelijk hebben we bijna al deze aanvragen ook daadwerkelijk bevestigd gekregen. Maar liefst 270 kerstpakketten hebben we mogen verzorgen, waarvan het grootste deel gevulde tassen met inhoud. Dat betekende: 100x op en neer naar de stad, tassen/auto’s/kámers vol met borrelpakketten, wellness-cadeautjes, chocolade-pakketjes, sleutelhangers met logo aan de tas… En we hebben echt super veel leuke samenwerkingen mogen vinden met allerlei lokale merken uit de buurt! We hebben echt wekenlang aan één stuk door van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat rondgestuiterd (ook met behulp van familie, te lief!) en allll onze liefde en lol erin gestopt..en dat was oprecht zo ontzettend leuk om te mogen doen (als we er ook aan terugdenken nu dan worden we er weer helemaal vrolijk van!). En aan de reacties achteraf te horen waren een boel mensen heel blij met hun kerstpakket..YES! Dit jaar weer, nu al zin in. 😉

5. Ons eigen kantoor!

Op de valreep konden we het jaar op een hele mooie manier afsluiten: met de sleutel van ons eigen kantoor, HOERA! Héél fijn, ons huis is niet langer ook kantoor (da’s nog prima te doen) of magazijn (minder leuk ;-)), maar weer gewoon lekker huis. Heerlijk om lekker een eigen plek te hebben voor grijpvoorraad, inpakmaterialen, drukwerk, printer, enz.

Maar vooral ook een plek om lekker de muren vol te plakken met al onze plannen, dromen en to do’s voor het nieuwe jaar. Want we zitten vól plannen en gaan er dit jaar weer met volle energie en focus tegenaan om er weer iets moois van te maken. Groeien en ontwikkelen in welvaart én welzijn: onze producten nog verder optimaliseren, hopelijk héél veel mensen blij maken met een nieuwe tas, de allerbeste klantenservice bieden, leuke samenwerkingen met fijne bedrijven..en daarnaast hopelijk ook heel veel mensen mogen verrassen met een uitgestelde rugtas en mooie stappen zetten op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen. Steeds een beetje beter. 🙂

DANKJULLIEWEL! Voor al jullie enthousiasme en positieve energie in 2021. En dat 2022 maar een prachtig jaar mag worden voor iedereen.

2 reacties op “Hoogtepunten 2021

  1. Bernadette zegt:

    Wat hebben jullie hard gewerkt! En leuk dat je ons daar verslag van doet. Heel veel succes dit jaar. Ben benieuwd hoe dit zich verder ontwikkeld. Personeelsuitbreiding? Internationaal? Of nog een leuk product erbij? Jullie mogen hier zeker trots op zijn en nog wat wijze raad: hou de zaken in balans zodat jullie het ook leuk blijven vinden! 🥰

    • Roana zegt:

      Wat lief! Dankjewel. Wij zijn ook benieuwd, maar alle genoemde suggesties staan in ieder geval wel op de planning..wie weet allemaal wel dit jaar?! 🙂 Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.