< Terug naar alle blogs

Wauw, inmiddels is het alweer ruim twee maanden geleden dat we berg & maan lanceerden. Een heleboel gebeurd in de tussentijd! Heel veel leuke dingen vooral. En die zijn er om gedeeld te worden, vind ik. 🙂 Lees je mee? Een terugblik op de eerste maanden rondom de livegang van ons merk.

Na terugkomst van 3 prachtige maanden reizen door Zuid-Amerika begint voor mij het hele berg & maan avontuur eigenlijk pas echt. Voor die tijd hebben we natuurlijk al de prototypes mogen ontvangen (sowieso echt een super bijzonder moment!) en deze uitgebreid getest en gefotografeerd tijdens onze reis. Maar op dat moment zijn het vooral nog 4 tassen en een toekomstdroom. Begin februari weer terug in Nederland, en dan is het zover: aan de slag! Met alles wat er moet gebeuren voor de lancering van een product/merk. De eerste klus: het bouwen van de website en de webshop, en de creatie van alle content die ervoor nodig is (beelden, tekst, tekeningen). Betalingsmethoden regelen. Gebruikershandleiding ontwerpen en laten bedrukken, verpakkingsmateriaal uitzoeken, administratie inrichten, social media opzetten. ’t Eén natuurlijk wat leuker dan het andere, maar in de basis is het echt tof (vind ik) om vanaf nul iets op te bouwen. Zeker als het voor jezelf is, en je alle vrijheid hebt wat betreft merkidentiteit. Hoe communiceren we, wat willen we uitstralen, welke waarden vinden wij belangrijk? Natuurlijk een proces wat juist door te starten steeds meer vorm krijgt, maar de eerste stappen zijn in ieder geval gezet. En dat is LEUK! 🙂

We zijn LIVE!

We hebben met elkaar afgesproken om alles rond eind maart op te leveren. Vrienden en familie helpen ons met het testen van de webshop, zodat we zeker weten dat het bestelproces goed verloopt. Super lief! Dan kom je toch weer dingen tegen die je zelf nooit had gevonden. Op 30 maart is dan toch echt zover: tijd om ons merk aan de wijde wereld te tonen! 😀 Spannend, maar vooral heel leuk. Door corona doen we dit allemaal digitaal, dus een introductieberichtje naar alle vrienden en familie wordt ‘s avonds met stiekem toch wat lichte zenuwen verstuurd. Die zenuwen zijn in ieder geval voor niets: de reacties zijn echt meega mega leuk 🙂 En de allereerste bestelling binnen zien komen is echt heel bijzonder. Daarmee ook het besef dat we in onze toekomstdroom een volgende stap hebben gezet: andere mensen lopen straks óók rond met onze tas! Hoe tof!! Stuiterend de avond door & slapen gaat ook niet echt vanzelf, haha. Volgende keer zoiets misschien beter overdag doen in plaats van ‘s avonds.. De volgende dag blijven de bestellingen binnenstromen, echt fantastisch! Elke bestelling wordt met gejuich onthaald. 😉 Feestje!

Van woonkamer naar magazijn

Nu de pre-orders lopen kijken we natuurlijk met smart uit naar het volgende bijzondere moment: de levering van de voorraad tassen. Op donderdag 16 april komt er een mega grote vrachtwagen de straat in rijden (ik sta al een kwartier voor het raam te wachten, haha)..yessss, daar zijn ze! Vet spannend wel. Hoe groot zullen de dozen zijn en gaat het überhaupt passen in ons huis?! En daarnaast natuurlijk vooral het meest benieuwd naar de tassen zelf, en of ze voldoen aan al onze wensen en eisen. De producent heeft ons natuurlijk al veel foto’s en filmpjes gestuurd, maar blijft natuurlijk spannend of alles ook echt klopt/in orde is. Alle dozen sjouwen is al een goede workout (voor Reinder dan, die dozen zijn bijna groter dan ik.. dus ik begeleid het proces vooral ;-)) en met het openen van de eerste dozen lijkt alles helemaal goed, yessss! Of nouja, niet alles natuurlijk..zitten er altijd een paar items bij die niet geschikt zijn voor de verkoop. Maar dat pakken we later op. Voor nu: inpakkennn!

Daar zijn ze dan!!
BLIJ!

Elke tas wordt gecheckt en opnieuw netjes ingepakt, met een kaartje erbij. Die avond rijden we richting Haarlem om de eerste jarige job te verrassen (of niet echt verrassen, ze had ‘m zelf uitgekozen. Volgend jaar naar de middelbare school, dus dit wordt haar nieuwe tas, jeej!) en daarmee ook officieel de eerste kopers hun tas te overhandigen. Bijzonder!!! De dagen erna zijn we urenlang bezig met het inpakken van alle pre-orders, soms ook wel een beetje overweldigd door het aantal bestellingen. De woonkamer is inmiddels volledig omgetoverd tot magazijn/inpakstation, maar ach, we hebben de bank toch voorlopig niet nodig. 😉 We hadden niet echt verwachtingen, maar het loopt gewoon direct heel goed en dat geeft echt een goed gevoel. In de loop van de week sturen we alle pre-orders uit en komen de eerste reacties binnen, en die zijn MEGA goed! We worden geappt, gebeld en gemaild door mensen (ook mensen die we nog nooit hebben gesproken) met enthousiaste verhalen, love it!! 😀 Ik denk wel het allerleukste aan dit proces tot nu toe. En dat geeft ook weer suuper veel energie om lekker door te gaan. We hebben volop grote en kleine dromen met berg & maan, maar vooral heel tof dat ’t nu écht bestaat en we genieten volop van wat het nu al is.

Werken vanaf het dakterras!
De laatste pre-orders richting het postkantoor!

Dank x10000

We zijn echt oprecht héél erg dankbaar voor alle lieve en blije reacties, de mooie foto’s en jullie support tot nu toe. De ode aan jullie volgt later nog wat uitgebreider, maar we hopen dat jullie weten dat ‘t ons écht heel blij maakt! 🙂 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.