< Terug naar alle blogs

Zoals beloofd in ons vorige blog: tijd om nog even wat uitgebreider stil te staan bij hoe tof jullie zijn. 😉 Toen we drie maanden geleden berg & maan de wijde wereld in slingerden, hadden we eerlijk gezegd geen concrete verwachtingen over hoe het zou gaan lopen. Misschien in sommige gevallen een valkuil, maar we zijn eigenlijk in ons enthousiasme gewoon met volle energie gestart met dit project, zonder al teveel bedenkingen vooraf. Wat we willen bereiken, dat stond wel vast: we willen mensen blij maken. Met ons merk, in de breedste zin van het woord.

Zelf zijn we vanaf het begin heel blij met de tas. Drie maanden door Zuid-Amerika was een goede test, met hier en daar nog wat laatste verbeteringen. Dan komen de eerste orders binnen en slaat toch de onzekerheid ineens een klein beetje toe: mensen gaan geld uitgeven aan ons product, dan wil je natuurlijk niets liever dan dat diegene er ook écht blij mee is en het zijn of haar geld waard vindt. Wel een interessant proces, vind ik. Ik had eerlijk gezegd bij het aanschaffen van kleine/lokale ondernemers nog niet echt vaak gedacht aan ’t feit dat zij mogelijk óók onzeker kunnen zijn over hun geleverde producten of diensten.

We’re bringing happy bags!

Al meezingende met Justin Timberlake’s ‘we’re bringing sexy back’ bedachten we ergens op een terrasje in Peru de tagline ‘we’re bringing happy bags’. Niet alleen omdat we toen elke mogelijke woordgrap met bag probeerden te bedenken (haha), maar omdat dat volledig aansloot bij hetgeen we willen overbrengen: BLIJHEID! En echt, hoe enorm tof is het om nu te merken dat onze tas écht mensen blij maakt? Dat het happy bag-concept echt overkomt zoals we graag wilden, en in de praktijk ook echt ‘leeft’? Vanaf het eerste moment stromen de reacties binnen. We worden gemaild, geappt, zelfs gebeld door onbekenden. Dat ze echt heel blij zijn met de tas, en ‘m dagelijks gebruiken. Dat het hun nieuwe lievelingstas is. Mensen nemen de tas mee naar de mooiste plekken, maken daar de mooiste foto’s en doen daar echt veel moeite voor. En ik vind het steeds weer fantastisch en mega lief. We krijgen echt de ene na de andere lovende Google-recensie binnen, die we steeds weer met een big smile aan elkaar voorlezen en waar we van zitten te stuiteren op onze stoel. Mocht je er ooit aan twijfelen een fijne recensie over een product/bedrijf te schrijven: do it (gelijk ook een herinnering aan mezelf, overigens)! Ik heb na het ontvangen van elke recensie steeds weer +300% motivatie er wat moois van te maken. ‘Daar doe je ‘t voor’ zeggen ze dan altijd toch? Jep, lekker cliché, maar ‘t is wel waar.

We willen met ons merk nog véél meer waarde leveren en veel meer blijheid delen. Daar gaan we komende periode hard mee aan de slag. Maar ik hoop dat jullie weten dat onze happy bags (en wijzelf) zo HAPPY zijn dankzij jullie! Thanks thanks thanks! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.