< Terug naar alle blogs

Begin maart: net een maandje terug van onze reis en vol goede moed bezig met de voorbereidingen van de lancering van ons eigen rugtassenmerk. De laatste puntjes op de i, kunnen niet wachten om echt van start te mogen gaan! Maar dan..tsja, dan waait er een virus over die heel de wereld op z’n kop zet.

Vooral tijdens die eerste weken overheerst natuurlijk vooral de bezorgdheid om alles wat er in de wereld gaande is. Ook vragen we ons af: hoe slim is het om ons product tijdens deze periode te lanceren? Er wordt niet meer gereisd, thuiswerken wordt de norm en de deuren van de sportscholen gaan voorlopig op slot. Ik lees de eerste artikelen over afname van consumptie van heel veel verschillende producten. Kleding blijft daarbij niet achter. Ik kom zelfs ergens een artikel tegen waar ze specifiek noemen dat de verkoop van rugzakken is gedaald met meer dan 40%. Enige twijfel dus. Daarnaast hebben we onze hele branding gebouwd rondom blijheid, vrolijkheid en positieve energie. Dat was vanaf het begin heel duidelijk onze missie: we willen mensen blij maken met onze producten, een stukje positieve energie meegeven. Wij willen een leuke, vrolijke en vooral betaalbare rugtas bieden die je mee kan nemen naar je werk, naar de supermarkt, de sportschool, naar het strand, op reis en eigenlijk gewoon jouw gezellige maatje is. Hoe gepast is het om zoiets tijdens crisis te lanceren? Rondvraag bij vrienden en familie geeft ons enkel groen licht. Iedereen zegt: gewoon doen. Een stukje vrolijkheid en luchtigheid in tijden van corona wordt alleen maar héél erg gewaardeerd, tussen alle zware berichten door.

Van Machu Picchu tot Albert Heijn

En bewijs daarvan volgt gelukkig al gauw na onze lancering: jullie zaten met z’n allen héél hard te wachten op een happy bag! 😉 We zijn blij verrast door de hoeveelheid bestellingen, veel (oude) bekenden maar in de periode die volgt vooral ook heel veel onbekenden. Nog veel leuker zijn de reacties, zoveel mooie feedback van mensen die blij zijn met de tas. Waar we van te voren hadden verwacht een rugtas te verkopen die lekker veel zou worden meegenomen op pad (waar dan ook naartoe), wordt het voor veel mensen tijdens die eerste maanden hun favoriete boodschappentas. Iets minder spannend ;-), maar wel fijn, want op die manier komt ‘ie echt van pas. Bijna dagelijks zelfs (en ‘t scheelt nog plastic ook)! Belangrijk voor ons om hierop in te spelen: in plaats van de vele reisfoto’s die we klaar hadden liggen besloten we met onze content op de website en social media meer in te spelen op dit ‘dagelijks gebruik’ – dat bleek immers veel relevanter tijdens de lockdown. En dat werkte. Al met al onze conclusie: heb lef, wees relevant/speel in op de actualiteit, bied waarde en zorg voor die glimlach! 

In de krant!

Ook het Algemeen Dagblad schrijft een artikel over startende ondernemingen tijdens de corona-crisis. Het aantal starters in Utrecht bleek lager vergeleken met de rest van Nederland. Wij waagden de stap wél, en mochten daarom ons verhaal doen. Super leuk 🙂

Toekomstplannen

We zijn ook al volop bezig met de volgende stappen. Op welke leuke manieren kunnen we onze tas (online en offline) vermarkten? Laten we ook andere kleuren maken? Wat voor tas wordt de volgende tas? Een stoer rugzakje voor de kleintjes of toch een mooie en betaalbare weekendtas? Allemaal overpeinzingen, super leuk om mee bezig te zijn en we hopen dat we dit uiteindelijk allemaal werkelijkheid wordt natuurlijk! Maar first things first, dus even kijken wat we eerst gaan doen. We willen jullie natuurlijk ook vooral hierin meenemen, dus we willen regelmatig ontwerpen gaan posten en jullie mening horen. Zo kunnen wij inschatten wat de volgende stappen zouden moeten zijn. We zijn ook naar andere manieren aan het kijken hoe we met berg & maan wat terug kunnen doen en ook hoe we stapje voor stapje duurzamer en socialer kunnen worden. Dit is een proces waar we ook heel graag met mensen over praten. Dus heb je tips? Laat het ons weten! We vinden het super leuk als jullie meedenken! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.